5 fördelar med att måla plåttak i Falun

Att måla sitt plåttak bidrar till att ge taket ett bättre skydd men också till att ge taket ett snyggare utseende. Om man anlitar skickliga målare i Falun får man arbetet korrekt utfört med ett bra resultat. Här kan du läsa om fem fördelar med att måla sitt plåttak.

Om man har ett plåttak kan man förlänga livslängden men också förbättra utseendet på taket genom att regelbundet underhålla sitt tak. Bland annat är det viktigt att man inte låter löv och kvistar ligga på taket då detta kan göra att det samlas fukt som på sikt kan leda till korrosion. Har man ett tak med en låg taklutning kan man också behöva skotta taket för att få bort snö, som annars också kan bidra till att det uppstår fukt då avrinningen blir sämre. Det kan också vara bra att känna till att det hela tiden uppstår kondensvatten under takplåten vilket gör att det är viktigt att man har ett bra tätskikt.

 

Om du vill få hjälp med att rostskyddsbehandla och måla om ditt tak kan du kontakta oss på Måleri Blåklockan som har målare i Falun med stor kunskap om målning av plåttak.

 

Att måla ett plåttak

Bästa resultat får man om man målar taket under våren eller sommaren då luftfuktigheten är låg. Man ska dock måla vid lämpligt tillfälle för att låta färgen torka innan solen värmer upp taket. Ett nymålat tak bör inte heller utsättas för regn, vilket innebär att man bör ha lite koll på väderleken. Enklast är att anlita en professionell målare i Falun som har den kunskap som krävs för att måla plåttak med ett bra och hållbart resultat.

 

5 fördelar med att måla sitt plåttak

  1. Genom att rostskyddsbehandla och måla taket så förlänger man ett plåttaks livslängd
  2. Underhåll av taket minskar risken för läckage och därmed risken för att få fuktskador
  3. Ett slitet plåttak ser tråkigt ut. Genom att måla taket får den ett finare utseende
  4. Rätt färg bidrar till att vatten lättare rinner av och att snö inte samlas på taket
  5. Ett helt och snyggt tak kan öka värdet på din fastighet

 

Våra målare i Falun kan hjälpa dig med takmålning

Måleri Blåklockan är ett måleriföretag som utför alla typer av tjänster inom måleribranschen. Våra målare i Falun kan hjälpa dig med allt från invändig målning, våtrumsmålning, måla ditt hus till att måla och behandla din takplåt. Om du vill få hjälp med att något av detta kan du använda vårt formulär för att boka ett kostnadsfritt möte där vi kan inspektera ditt tak och lyssna på dina önskemål. Därefter kan vi erbjuda dig en offert med ett konkurrenskraftigt pris för din takmålning. 

Kontakta oss när du behöver hjälp att måla om

Ska du måla- eller tapetsera om och känner att det vore skönt om du slapp göra det själv? Då är det oss du ska kontakta. Våra målare i Falun ser till att ditt projekt sker utan krångel. Kontakta oss så berättar vi mer!