Vanliga misstag när du anlitar målare i Dalarna

Att anlita en målare i Falun eller din lokala ort i Dalarna kan låta som en enkel uppgift, men om du inte redan har en målare som du är nöjd med kan processen ändå bli rätt svår. Det är mycket som du måste ha i åtanke när du väljer vilket måleriföretag som du ska använda dig av. Med dessa tips på vägen minimerar du risken att du gör de vanligaste misstagen.

Den målare som du väljer ska vara professionell, seriös och ha kunskap inom det arbete som du anlitar måleriföretaget för. Tänk på nedan:

  • Små misstag kan skapa problem på vägen, se därför till att läsa på ordentligt
  • Anlita en professionell målare för ditt projekt
  • Glöm inte bort möjligheten att nyttja ROT-avdraget

För mycket fokus på pris - ett vanligt misstag

När du vill anlita målare i Falun är det troligt att du kommer vilja ha en så exakt prisuppgift som möjligt. Ett mycket vanligt misstag är dock att stirra sig blind på priset och låta detta vara en styrande faktor. Att låta priset styra vilket måleriföretag i Falun du väljer är sällan en bra idé. Det finns många andra aspekter som du behöver ha i åtanke för att du ska bli nöjd med företaget som du har valt, till exempel vilken garanti eller försäkring som målerifirman har.


Några exempel på andra aspekter är vilken utbildning målarna har. Företaget ska erbjuda professionella och utbildade målare med en bred kompetens inom alla former av måleri. Att din målare är utbildad är viktigt för att resultatet ska bli bra. Du behöver även kontrollera att det finns en ansvarsförsäkring och en garanti, samt säkerställa att företaget betalar F-skatt. Ett vanligt misstag är alltså att glömma bort alla andra viktiga saker och bara titta på hur mycket tjänsten kommer att kosta. Läs igenom villkoren noga!

Välj aldrig ett måleriföretag utan F-skatt

Det kan kännas lockande att välja en hantverkare som har riktigt låga priser och som kan hjälpa dig med ditt måleriprojekt precis när du behöver det. Innan du anlitar en målare i Falun vars företag du inte har kunskap om, bör du säkerställa att hantverkaren betalar F-skatt. F-skatt är ett bevis på att företaget är registrerat och att hantverkaren betalar sina egna sociala avgifter. Avsaknaden på F-skatt kan leda till tråkiga extrautgifter för dig som kund, till exempel missar du möjligheten att nyttja ROT-avdraget.


ROT-avdraget ger dig 30 % reducering av arbetskostnaden. Det blir mycket pengar som du kan gå miste om. Om måleriföretaget inte heller betalar F-skatt är det du som kund som kommer att stå som "arbetsgivare". Det betyder att det också kommer att vara du som behöver betala för de sociala avgifterna som kan tillkomma, vilket kan bli en väldigt hög summa som du mer än gärna kan vara utan. En målerifirma i Falun som betalar F-skatt är ett bra och säkert alternativ för att få en bekväm upplevelse hela vägen.

Skriva avtal - behövs det verkligen? (SVAR JA!)

Behövs verkligen ett avtal? Det enkla svaret på den frågan är ja. Du ska aldrig missa, glömma eller strunta i att skriva ett avtal. Avtalet är inte bara till måleriföretagets fördel, utan finns också där för att skydda dig som kund. Avtalet ska vara noga detaljerat där alla överenskommelser framgår tydligt. Båda parter ska skriva under avtalet och behålla varsin kopia för framtida tvister eller behov. Avtalet bör skrivas så tidigt som möjligt och ska vara klart innan arbetet av din beställning påbörjas. Har du fler frågor innan du känner dig redo att anlita en målerifirma i Falun är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss när du behöver hjälp att måla om

Ska du måla- eller tapetsera om och känner att det vore skönt om du slapp göra det själv? Då är det oss du ska kontakta. Våra målare i Falun ser till att ditt projekt sker utan krångel. Kontakta oss så berättar vi mer!