Våtrumsmålning - Tips & Råd från ett kunnigt måleriföretag i Falun

Att måla om kan kännas spännande för det är en chans att få sitt hem att kännas nytt och fräscht. Det är inte så enkelt som att bara smeta på lite färg, det krävs en hel del förarbete. Vissa målarytor behöver även unika behandlingar, till exempel om man har ett plåttak som man vill ha målat, i den här artikeln kommer vi att att förklara hur det går till när du tar hjälp av ett måleriföretag i Falun med omnejd för att måla vad som kallas för våtrumsmålning.

Våtrumsmålning kan förvandla ett gammalt badrum till något mer modernt utan att du behöver renovera hela badrummet. Det behöver inte vara särskilt svårt och mycket klarar du av att göra på egen hand, men vid stora projekt kan det vara lämpligt med professionell hjälp av ett måleriföretag i Falun eller din lokala ort. Nedan har vi på Blåklockan, ditt lokala måleriföretag i Falun sammanfattat fyra saker du bör ha i åtanke vad gäller våtrumsmålning.

  • Våtrumsmålning är en praktisk metod för att liva upp ett gammalt badrum
  • Kostnaden är relativt liten i jämförelse med kakelbeläggning
  • Om du är villig kan du göra jobbet själv eller anlita legitimerade hantverkare
  • Kontakta målerier för tips och råd för just din hemsituation

Förarbeten inför våtrumsmålning

Om du överväger att måla om badrummet är det viktigt att rengöra och tvätta väggar noggrant innan målningen. Det görs bäst med industriellt framtagen målartvätt. Om det förekommer mögel kan du bespruta dessa områden med ättiksprit (24 %) för att få bukt med fläckarna. Vid mer svårhanterligt mögel finns starkare rengöringsämnen som alg- och mögeltvätt. Beroende på hur stort badrummet är och dess skick kan mängden reparationsarbete variera mellan olika måleriprojekt.

  • Om du är osäker på hur mycket reparationsarbete som är nödvändigt eller vilken målartvätt som du ska använda, kan du kontakta målerier för tips och råd
  • Var medveten om att rengöring och tvättning är essentiellt för bästa resultat
  • Det kan i vissa fall vara värt mödan att anlita ett legitimerat måleri för att spara tid och energi, för att säkra ett gott resultat som håller beständigt, var försiktig med vem du anlitar!

Ta hjälp av en målare från Falun eller göra det själv?

Det finns en charm med att göra arbeten själv. Om du är villig att lägga ned tiden och lära dig grunderna kan du uppnå resultaten du eftersträvar. Det gäller framförallt vikten av reparationsarbeten såsom tvättning och skrapning, samt våtrumssystem har betydelse. Om det ska vara vattenavvisande ytskikt (VA) eller vattentätt ytskikt (VT), är viktiga val som påverkar slutresultatet. Få tips och råd från en expert på ett måleri, vi på Måleri Blåklockan hjälper dig gärna med tips.

  • Det kan vara lockande att anlita de billigaste målerifirmorna på marknaden, men var medveten om att det förekommer en del bluffarbeten
  • Säkerställ alltid att firman utgörs av legitimerade målare som vet vad de pratar om, att de är registrerade hos Bolagsverket
  • Det är ingen som vill vara med om att ytskiktet i badrummet läcker in vatten, och behöva bekosta mögelsanering på grund av ett dåligt utfört arbete, det är därför av yttersta vikt att detta moment utförs ordentligt

Byggnadslov för våtrumsmålning?

Som ägare av huset får du utan bygglov måla om, byta fasadbeklädnad- eller taktäckningsmaterial. Det betyder att du får måla om väggar i din bostad, inklusive badrum utan bygglov. Om du däremot bor i en hyresrätt kan du behöva kontakta hyresvärden om lov. Ett tips är att använda ljusa färger för liva upp badrummets ljussättning och känslan av rymd, vilket är praktiskt vid badrum av mindre storlek. Kontakta oss via kontaktformuläret med vad du vill ha hjälp med. Vi på ditt lokala måleri i Falun strävar efter att alltid ha bra service och snabb återkoppling.

Kontakta oss när du behöver hjälp att måla om

Ska du måla- eller tapetsera om och känner att det vore skönt om du slapp göra det själv? Då är det oss du ska kontakta. Våra målare i Falun ser till att ditt projekt sker utan krångel. Kontakta oss så berättar vi mer!